Μια Διαδικτυακή Συζήτηση Για Τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Του Κράτους
Το πέμπτο diaNEOsis LIVE με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Πιερρακάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 19:00.
Το πέμπτο diaNEOsis LIVE με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Πιερρακάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 19:00.
To τέταρτο diaNEOsis LIVE που πραγματοποήθηκε τη Δευτέρα 25/5 στις 19:00 φιλοξένησε μια συζήτηση για την ελληνική οικονομία και για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που προκύπτουν μετά την κρίση των τελευταίων μηνών.
O Mάνος Ματσαγγάνης γράφει για την ιστορική και πολιτική προέλευση της ιδέας του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος, με αφορμή παρόμοια μέτρα που λαμβάνονται σε διάφορες χώρες του κόσμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Προκαλούν πάντα οι πανδημίες ριζικές αλλαγές στις κοινωνίες; O καθηγητής του ΟΠΑ Νίκος Χριστοδουλάκης ξεκινώντας από μερικές ιστορικές επισημάνσεις καταγράφει τα ζητήματα στα οποία είναι πιθανότερο να προκαλέσει αλλαγές η κρίση της πανδημίας της Covid-19.
Γιατί τα λοιμώδη νοσήματα επανακάμπτουν και απειλούν την ανθρωπότητα; Μια ιστορική αναδρομή στις πανδημίες του παρελθόντος και μια ανάλυση της αλλαγής της σχέσης του είδους μας με τα ζώα δίνουν χρήσιμες απαντήσεις.
Το 2017 2.000 άνεργοι στην Φινλανδία έλαβαν πειραματικά ένα βασικό εισόδημα της τάξης των 560 ευρω για δύο χρόνια, το οποίο αντικαθιστούσε τα επιμέρους επιδόματα που λάμβαναν. Ποια ήταν τα αποτελεσματα αυτού του πειράματος πολιτικής;
Μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/5 στις 19.00.
Ποιες είναι οι ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας στη χώρα μας; Πώς βιώνουν οι Έλληνες τις νέες συνθήκες ζωής; Η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη αναλύει την ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων και μας μιλάει για το στοίχημα της επόμενης ημέρας.
Πολλές χώρες του κόσμου έχουν αρχίσει να ανοίγουν σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα. Ποια είναι τα μέτρα που παίρνουν; Ποια είναι τα κοινά σημεία των σχεδίων εξόδου που σχεδιάζουν και ποιες οι βασικές διαφορές;
Τι μπορούμε να μάθουμε αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά τις επιδημίες/πανδημίες του παρελθόντος;